Axial Vita AS – Om oss

Axial Vita AS er et norsk selskap som tilbyr kosttilskuddet K2aktiv® som inneholder vitamin K2 og vitamin D3, begge er viktige for å bygge og vedlikeholde benbygningen vår.

Ansvarlig for K2aktiv® er Mona Møller, daglig leder av Axial Vita AS

Mona har jobbet med vitamin K2 i mer enn åtte år. Hun har drevet forskning på vitamin K2 i det norske selskapet Kappa Bioscience AS som har utviklet det vitamin K2 som finns i K2aktiv®. I tillegg til å være involvert i forskningsprosjekter med uttesting av vitamin K2, har Mona fulgt den vitenskapelige litteraturen som dokumenterer effekt av vitamin K2 både i mennesker og i dyremodeller. «Basert på min kunnskap om vitamin K2 ønsker jeg å formidle kunnskap og å tilby K2aktiv® til forbrukere som jeg vet vil ha nytte av dette nøkkel-vitaminet».

Monas bakgrunn:
Biokjemiker og sivilingeniør med lang erfaring fra jobber i norsk næringsliv, bl.a. som forskningssjef i Norsk Hydro. Doktorgrad fra Universitet i Oslo i toksikologi med fokus på kreftfremkallende stoffer i miljøet. I en periode vært professor ved Avdeling for Biokjemi/bioteknologi ved NTNU i Trondheim. Arbeidet med kreftforskning i to år ved National Institutes of Health i Washington DC, USA. Daglig leder av flere små bioteknologi selskaper I Norge og har bl.a. vært med på utvikling av immunterapi for kreftbehandling (kreftvaksine). Vaksinen er i dag godkjent legemiddel i Korea.